Historia

Piekarnia Cukiernia „Camargo” jest spółką rodzinną działającą na kępińskim rynku nieprzerwanie od roku 1928. Założycielem firmy był Edward Michalski, który w tym roku uruchomił zakład rzemieślniczy przy ul. Sienkiewicza 3 w Kępnie. Pod swoim nazwiskiem prowadził wraz z rodziną piekarnię i cukiernię, aż do roku 1978.

 W tym roku nastąpiła zmiana pokoleniowa – prowadzeniem firmy zajął się syn założyciela Zenon Michalski.

Od 1991 roku roku firma przyjęła oficjaną nazwę „Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Camargo” i rozpoczęła działalność w formie spółki jawnej. W spółkę wstąpił dotychczasowy właściciel oraz wnuk założyciela Jacek Michalski.W nowym klimacie gospodarczym zaczęły następować szybkie zmiany w firmie, które ostatecznie doprowadziły do powstania nowej siedziby firmy Camargo. Od 1 maja 1997 roku przeniesiono całą produkcję i biura do nowo wybudowanego zakładu przy ulicy Wrocławskiej 72a.

W ciągu wielu lat działalności wychowano ponad 100 uczniów w zawodzie piekarza lub cukiernika.

Właściciele spółki postawili na inwestowanie w najnowsze technologicznie maszyny i urządzenia , wyłącznie sprawdzonych i renomowanych firm polskich i europejskich.

Te decyzje zaowocowały możliwościami produkowania najlepszej jakości towarów, z zachowaniem tradycyjnych receptur , w zgodności zaostrzonymi z wymogami sanitarno-higienicznymi. Wprowadzenie częściowej automatyzacji i mechanizacji produkcji pozwoliło obniżyć poziom ciężkiej fizycznej pracy naszych piekarzy.

Praktycznie cały czas pracujemy nad unowocześnianiem toku produkcji i dystrybucji.

W tej chwili jesteśmy na etapie wdrażania systemu kontroli sanitarno-higienicznej HCCP.

Ze swej strony dokładamy wszelkich starań na doskonaleniu swoich umiejętności, uczestniczymy w szkoleniach, targach i wystawach.

Wszystko po to, aby zawsze móc zadowolić  naszych klientów.